Nis

Okulumuz 2024 Yaz Döneminde İşletmelerde Beceri Eğitimini gerçekleştirecek öğrencilerimize Staj faaliyetleri başlamadan kurumuzda İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri ile İşyeri Sağlık Raporları 16-17 Nisan tarihlerinde aldırılmış ayrıca İşletmelerde Beceri Eğitimleri Oryastasyon Eğitimleri de 19 Nisan tarihi itibariyle başlamıştır.

Öğrencilerimizin güzel bir staj dönemi geçirmelerini temenni ediyoruz.

Nis

Mrt

Okulumuz 10 ve 11. sınıf öğrencilerimizin 29 Nisan -15 Eylül arası staj yapacakları Yaz Stajı için işletmeler ile ilgili velilerimize bilgi verildi.

Staj defterleri teslim edildi ve sözleşmeler velilerce imzalandı.

Hayırlı olsun

Sevgili Öğrenciler;

Okulumuz 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem 1. Yazılı Sınav Takvimi aşağıdaki gibidir.

Şbt

10.02.2024 Cumartesi günü MESEM Programı Öğrencilerimiz  sorumluluk sınavlarına gireceklerdir.

Öğrencilerimiz sınava girecekleri dersleri ile sınav tarih ve saatlerini aşağıdaki listelerden öğrenerek sınavlarına girmelidir.

Kas

2023-2024 Eğitim - Öğretim yılında Bursa Karacabey TSO Mesleki Eğitim Merkezi Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ali ÇELEBİ ve Romanya Braila Liceul cu Program Sportiv okulundan  Adina OENCEA kurucu olduğu, İtalya, Romanya, Litvanya, Sırbistan, Hırvatistan, Azerbaycan ve Türk ortakların katılımıyla şekillenen Sustainable Green Recycling (Sürdürülebilir Yeşil Geri Dönüşüm) eTwinning Projesi nde çalışmalara başlanmıştır.

Okulumuz 9-A ve 9-C sınıfından 9 öğrencimiz Müdür Yardımcılarımız Ali TOSUN (Yiyecek İçecek Hizmetleri) ve Serdar AYDOĞAN (Coğrafya) rehberliğinde projeye katılım sağlamışlardır.

Sustainable Green Recycling (Sürdürülebilir Yeşil Geri Dönüşüm) eTwinning Projesimiz Ekim - Kasım - Aralık - Ocak ayları arasında gerçekleştirilecek; proje ile geri dönüşüm, sıfır atık, atık yönetimi vb konularında öğrencilerimizin bilgilenmesi ve farkındalık yaratılması amaçlanmaktadır.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yıl Kutlamaları okulumuzda bugün de devam etti.

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanının hazırladığı nohutlu pilav ayran ikramının ardından 100 yaşına giren Cumhuriyetimizin doğum günü pastasını Adapazarı İlçe Şube Müdürlerimiz Sedat AYDIN, Ahmet KIVCI ve Ahmedlatif ŞAHİN, Okul Müdürümüz Arif TÜRKYILMAZ ile idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz; sevgili öğrencilerimizle birlikte , marşlar eşliğinde kestik.

Nice yüz yıllara.. (Henüz bitmedi.)

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yıl Kutlamaları kapsamında okul bahçemiz ile seyyar mutfağımız öğrencilerimiz tarafından balonlar ve kırmızı-beyaz renklerle süslendi. Ders başlamadan tüm öğrencilerimize sabah çorbası ikram edildi. Etkinliklerimiz sürecek. Bizi takip etmeye devam edin.

Ekm

Okulumuz Döner Sermaye İşletmesi Kapsamında ekmek üretimi yapılan fırınımız ile taşımalı eğitim kapsamındaki ilimiz öğrencilerine yemek üretimi yapılan mutfak atölyemiz İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz Mesleki ve Teknik Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Adem DOĞAN ve beraberindeki heyet ile birlikte denetimden geçirildi.

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü ile Sherwood Resorts & Hotels arasında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitimi İşbirliği Protokolü kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlğümüzde gerçekleştirilen  Proje Yürütme Kurulu (PYK) Toplantısı sonrasında Sherwood Resorts & Hotels Genel Koordinatörü Ahmet POLAT, Sherwood Resorts & Hotels İşletme Müdürü Murat SARIOĞLU ve Okul Müdürümüz Arif TÜRKYILMAZ, protokol kapsamında okulumuz 10. sınıflarına yönelik başlayacak olan BURS ile ilgili 10. sınıf velilerimiz ile toplantı gerçekleştirdi.

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü ile Sherwood Resorts & Hotels arasında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitimi İşbirliği Protokolü kapsamında; yapımı tamamlanan ve açılışı için gün sayan okulumuz Uygulama Otelinde İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Coşkun BAKIRTAŞ, Sherwood Resorts & Hotels Genel Koordinatörü Ahmet POLAT, Sherwood Resorts & Hotels İşletme Müdürü Murat SARIOĞLU ve Okul Müdürümüz Arif TÜRKYILMAZ inceleme ve fikir alışverişinde bulundu.

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü ile Sherwood Resorts & Hotels arasında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitimi İşbirliği Protokolü kapsamında; Proje Yürütme Kurulu (PYK) Toplantısı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Coşkun BAKIRTAŞ başkanlığında, Sherwood Resorts & Hotels Genel Koordinatörü Ahmet POLAT, Sherwood Resorts & Hotels İşletme Müdürü Murat SARIOĞLU, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz Ahmet KIVCI ve Ahmedlatif ŞAHİN ile Okul Müdürümüz Arif TÜRKYILMAZ'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda protokol kapsamında okulumuz 10. sınıflarına yönelik başlayacak olan BURS ile protokol sürecindeki aşamalar değerlendirildi.

Ekm

Okulumuz eğitim - öğretim ortamlarının iyileştirilmesi, okulumuzun yenilenmesi ve okulumuza uygulama oteli kazandırılmasından dolayı Okul Müdürümüz Arif TÜRKYILMAZ, Müdür Başyardımcımız Nil Nilgün UYGUL, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alan Şefimiz Ayşe AYIŞI, İngilizce Öğretmenimiz Nahit AYGÜN ve öğrencilerimiz İl Milli Eğitim Müdürümüz Ebubekir Sıddık Savaşcı'ya ziyarette bulunarak teşekkür ettiler.