May

07.05.2024 Salı günü İlçemiz Kaymakamı Sayın Dr. Oktay KAYA, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Ahmedlatif Şahin ve Adapazarı İlçe Daire Müdürleri ile birlikte okulumuzu ziyaret etti.

Ziyarette Okul Müdürümüz Arif TÜRKYILMAZ, Döner Sermaye kapsamında üretimi gerçekleştirilen taşımalı yemeğin hazırlandığı atölyemiz ile  fırın atölyemizi gezdirerek; yeni açılan Uygulama Otelimiz hakkında bilgi verdi.

Sevgili Öğrenciler;

Okulumuz 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem 2. Yazılı Sınav Takvimi aşağıdaki gibidir.

May

Milli Eğitim Bakanlığımız Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Genel Müdürlüğü ile Sherwood Resorts&Hotels arasında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme İş Birliği Protokolü kapsamında; Protokol Otelimiz Sherwood Resort&Hotels'de Yiyecek İçecek Hizmetleri ve Konaklama Seyahat Hizmetleri Alanları Meslek Dersi Öğretmenlerimiz 01-04.05.2024 tarihleri arasında  Hizmetiçi  İşbaşı Eğitim programına katıldılar.

May

2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Dönemi İşletmelerde Beceri Eğitimlerinde öğrencilerimiz Milli Eğitim Bakanlığımız Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Genel Müdürlüğü ile Sherwood Resorts&Hotels arasında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme İş Birliği Protokolü kapsamında; Antalya İlindeki Sherwood Resorts&Hotels'de Staj eğitimine başladılar.

May

2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Dönemi İşletmelerde Beceri Eğitimi öğrenci yerleştirmeleri, Milli Eğitim Bakanlığımız Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Genel Müdürlüğü ile Sherwood Resorts&Hotels arasında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme İş Birliği Protokolü kapsamında; Okul Müdürümüz Arif TÜRKYILMAZ, Müdür Yardımcımız Ali TOSUN, Yiyecek İçecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Mücahit ARAS, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alan Şefi Ayşe AYIŞIĞI, Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenlerimiz Bülent ÖZTÜRK ve Tuğba TOMAKİN ile birlikte 28 Nisan - 1 Mayıs tarihleri arasında Antalya ilindeki Protokol Ortağımız Sherwood Resorts&Hotels birimlerinde gerçekleştirildi.

Nis

Okulumuz 2024 Yaz Döneminde İşletmelerde Beceri Eğitimini gerçekleştirecek öğrencilerimize Staj faaliyetleri başlamadan kurumuzda İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri ile İşyeri Sağlık Raporları 16-17 Nisan tarihlerinde aldırılmış ayrıca İşletmelerde Beceri Eğitimleri Oryastasyon Eğitimleri de 19 Nisan tarihi itibariyle başlamıştır.

Öğrencilerimizin güzel bir staj dönemi geçirmelerini temenni ediyoruz.

Nis

Mrt

Okulumuz 10 ve 11. sınıf öğrencilerimizin 29 Nisan -15 Eylül arası staj yapacakları Yaz Stajı için işletmeler ile ilgili velilerimize bilgi verildi.

Staj defterleri teslim edildi ve sözleşmeler velilerce imzalandı.

Hayırlı olsun

Mrt

Sevgili Öğrenciler;

Okulumuz 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem 1. Yazılı Sınav Takvimi aşağıdaki gibidir.

Şbt

10.02.2024 Cumartesi günü MESEM Programı Öğrencilerimiz  sorumluluk sınavlarına gireceklerdir.

Öğrencilerimiz sınava girecekleri dersleri ile sınav tarih ve saatlerini aşağıdaki listelerden öğrenerek sınavlarına girmelidir.

Kas

2023-2024 Eğitim - Öğretim yılında Bursa Karacabey TSO Mesleki Eğitim Merkezi Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ali ÇELEBİ ve Romanya Braila Liceul cu Program Sportiv okulundan  Adina OENCEA kurucu olduğu, İtalya, Romanya, Litvanya, Sırbistan, Hırvatistan, Azerbaycan ve Türk ortakların katılımıyla şekillenen Sustainable Green Recycling (Sürdürülebilir Yeşil Geri Dönüşüm) eTwinning Projesi nde çalışmalara başlanmıştır.

Okulumuz 9-A ve 9-C sınıfından 9 öğrencimiz Müdür Yardımcılarımız Ali TOSUN (Yiyecek İçecek Hizmetleri) ve Serdar AYDOĞAN (Coğrafya) rehberliğinde projeye katılım sağlamışlardır.

Sustainable Green Recycling (Sürdürülebilir Yeşil Geri Dönüşüm) eTwinning Projesimiz Ekim - Kasım - Aralık - Ocak ayları arasında gerçekleştirilecek; proje ile geri dönüşüm, sıfır atık, atık yönetimi vb konularında öğrencilerimizin bilgilenmesi ve farkındalık yaratılması amaçlanmaktadır.